metamask en stark plånbok
Metamask

Metamask Sverige recension – Bästa NFT plånboken 2022?

Vill du handla kryptovalutor för att sedan handla NFT:s via Etheriums blockkedja så är Metamask ett fantastiskt alternativ för dig.

Metamask absolut främsta egenskap är hur enkelt det är att använda sig utav den och framförallt på Mintday på Nfts gjorda på ETH blockkedja. Problemet med Metamask är de hög avgifterna när du handlar din krypto.

Vilka kryptos kan jag handla direkt via Metamask?

Metamask erbjuder idag ett brett urval av kryptovalutor som du kan handla direkt via deras app.

  • Uniswap
  • Link
  • COMP
  • SHIB
  • OMG
  • BUSD ( Binance USD)
  • SAND
  • APE
  • PAX
  • ETH

Är några av de kryptovalutor som Metamask idag erbjuder dig att köpa direkt via deras app. Notera att Bitcoin inte är en av dessa valutor.

Är metamask säkert?

Metamask är en av de mest välkända krypto-plånböckerna som är tillgängliga just nu. Många stora NFT dropp så som Bored ape har i deras ”how to buy” använts sig utav metamask som deras plånbok. Anledningen till att många använder Metamask är pga deras användarvänliga och enkel navigerade design. Så man kan med säkerhet säga att Metamask är en trovärdig och säker tjänst!

Hur använder man metamask?

Enkelhet är en av sakerna Metamask verkar ha fokuserat mest på. Att komma igång tar inte mer än några minuter.

Börja med att ladda ner applikationen till din telefon eller som Chrome webbläsrare extension.

Ange din personliga information, skapa inlogg

När dessa stegen är avklarade är du på startsidan. Här ifrån har du tillgång till alla olika funktioner som meta mask erbjuder

Fältet ”Receive” klickar du på för att få upp din plånboks QR-kod. Ta fram tid QR och låt betalaren scanna den för att skicka krypto direkt till din plånbok alternativ klicka på ”copy/dela” för att skicka din plånboks privatkod till avsändaren.

Fältet ”buy” klickar du på när du vill handla krypto. Översta fältet väljer du vilken krypto du vill köpa och fältet under vilken summa och längst ner vilken metod du vill använda för att betala din kryptos med. OBS att vissa banker så som Länsförsäkringar inte tillåter köp av kryptovalutor.

Fältet ”Send” är när du vill betala med med krypto. Klicka send välj vilken plånbok du vill skicka ifrån och skriv in koden/scanna koden till plånboken du vill skicka till

Plånboken fungerar på samma sätt fall du använder den som chrome extension. För att ladda ner den som extension behöver du använda webbläsaren ”Chrome” och ladda ner den via deras butik.

för dig som vill handla NFT så laddar du ditt konto med ETH antigen genom köp eller skickar pengar från din befintliga plånbok till Metamask. Navigera dig sedan upp till de vänstra hörnet för att öppna fler alternativ. Välj ”Browser” och du kommer nu in i en webbläsare. Skriv in hemsidan där du ska minta/köpa din NFT och connecta din plånbok och följ där efter stegen på webbläsaren. OBS var försiktigt med att connecta din plånbok till ej trovärdiga hemsidor.

Avgifter på Metamask

Avgifterna på kryptoköpen varierar beroende på vart du är geografisk belägen men i vår meningen är avgifterna relativt höga. Har du möjlighet att skicka ETH till din plånbok från en annan kan det vara bra ide att se över dessa möjligheterna då de kan bli billigare.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis tycker vi Metamask är en fantastisk plånbok och den plånboken som jag själv använder. Den är som absolut starkast i deras användarvänliga applikation och behandlingar av NFT:S och svagheterna är de dyra avgifterna som man kan komma runt genom att använda sig utav andra tjänster när du handlar din krypto. En annan negativ aspekt är att plånboken inte har möjlighet att hålla bitcoin, en valuta som alla krypto investerare bör hålla i sin plånbok för stabilitet!

Overall 4/5 i Betyg.