Vilka kryptoplånböcker är tillgängliga i Sverige 2022!

Det finns många olika bra alternativ för wallets, Nedan här listar vi dom vi rekommenderar!

Är du inte säker på vilken plattform du ska handla krypto på?

Kryptoplånböcker

Metamask. En applikation som fungerar som en kryptoplånbok

Metamask

Metamask är ett bra alternativ för dig som vill handla NFT:s. Metamask erbjuder köp av olika kyrptovalutor direkt i appen. Metamask har relativt höga avgifter på alla köp av krypto så att använda Metamask som en exchange för dina valtutor rekommenderar vi inte. Metamask har även en krypterad webbläsare via sin app vilket är en positiv sak om du som användare letar efter ett sätt att surfa mer privat. För att handla NFT med Metamask så behöver du endast. Skapa ditt konto, Handla/föra över kryptovalutor till ditt konto, Använda den interna webbläsaren för att ansluta till handelsplatsen där du ska köpa din NFT

Coinbase wallet. En app som fungerar som en kryptoplånböcker

Coinbase wallet

Coinbase wallet är Coinbase egna kryptoplånbok. Coinbase wallet är en enkel wallet att använda. Med endast några få klick är du igång och kan skicka och förvara och skicka dina kryptovalutor på ett enkelt sätt online. Med sin snygga blåa design och användarvänlighet så rekommenderar vi Coinbase wallet för dig som är ny inom krypto. Coinbase wallet erbjuder också ett alternativ för dig som vill köpa och sälja NFT! koppla ihop din plånbok med marknaden som du vill handla din NFT på. Godkänn köpet och du förvarar nu din NFT hos coinbase wallet!

Exodus Wallet

Exodus är en välkänd mjukvaruplånbok och är väldigt användarvänlig. Exodus Wallet är en mjukvaruplånbok för säker lagring och hantering av kryptovalutor, vilket innebär att det är en programvara du antingen laddar ner till din mobil eller dator. Plånboken lanserades 2015 eftersom utvecklarna sett att tillväxten i kryptovalutor ökat, vilket ledde större efterfrågan på säkra lagringsmöjligheter. Målet från skaparnas sida blev att skapa en funktionell plånbok som skulle vara lättanvänd även för nybörjare.

En vanlig fråga många kryptoinvesterare ställer sig är “Is Exodus Wallet safe to use?” vilket vi har undersökt. Eftersom Exodus är en mjukvaruplånbok är den inte lika säker mot hackerangrepp i jämförelse med en hårdvaruplånbok, då Exodus används uppkopplad mot internet.

Hårdvaruvarianterna är fysiska enheter, vilka du kopplar in till datorn och kan ta med dig överallt. Det betyder dock inte att Exodus är osäker att använda, utan vi upplever att de tar säkerheten på stort allvar. De har först och främst tre säkerhetssteg du måste slutföra:

  • Välja ett lösenord
  • Välja 12 säkerhetsord som kan återställa ditt konto
  • Verifiera ditt konto med din mejladress

En annan fördel rent säkerhetsmässigt är att du inte behöver registrera några personliga uppgifter i din Exodus Wallet. För att vara så säker som möjligt rekommenderas det att du laddar ner plånboken från ett pålitligt nätverk – exempelvis ditt hemnätverk.

De har också bra betyg i kundsupport där de har flera olika sätt att ta kontakt på.

Electrum wallet

Electrum.

Electrum är en mjukvaruplånbok som cryptocurrency-entusiaster kan använda för att hålla Bitcoin. Den gjorde sin debut mot slutet av 2011, vilket gjorde den till en av pionjärerna för kryptovaluta plånböcker. Den tidiga starten av plånboken gör den till en av de mest pålitliga plånböckerna på marknaden idag.

Electrum-plånboken är ett utmärkt sätt för Bitcoin-innehavare att enkelt utföra BTC-transaktioner. Den är idealisk för att hålla låga belopp för vanliga transaktioner och kan fungera som ett utmärkt medium för att flytta BTC till och från en hårdvaruplånbok som Trezor eller Ledger hårdvaruplånböcker som är de idealiska långsiktiga kryptolagringslösningarna för säker Bitcoin-lagring.

Fördelar och nackdelar med Electrum.

Fördelar:

  • Enkel att använda.
  • Plånboken beräknar beloppet i avgifter som användaren kommer att betala innan de genomför en transaktion. Användare har också möjlighet att välja om de vill ha snabba eller långsammare transaktioner beroende på hur brådskande deras behov är. Kortare transaktioner kommer att behandlas i färre block medan längre transaktioner kommer att ta fler block, och det betyder att kortare transaktioner kostar mer jämfört med alternativet.
  • Den har stöd för flera signaturer, vilket avsevärt ökar dess säkerhet.
  • Dess öppen källkod innebär att alla kan utvärdera dess kod för att kontrollera eventuella säkerhetsintrång eller buggar. Observera att plånboken är fritt tillgänglig och inga nedladdningsavgifter tas ut.
  • Plånboken lagrar ingen användarinformation på servern, vilket minskar sannolikheten för informationsstöld.

Nackdelar:

  • En av de mest anmärkningsvärda aspekterna eller funktionerna i Electrum-plånboken är att den bara stöder en kryptovaluta, Bitcoin. Vissa kan se detta som en begränsning, särskilt de som vill ha en mångsidig kryptoportfölj som inkluderar altcoins.
  • Plånbokens andra nackdel är det faktum att det är en het plånbok, vilket innebär att den är ansluten till internet och är mottaglig för risker som hackning.